• strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_page::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
  • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
  • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.

Krosszmotoros kiadvány

Motorozz felelősen! Ne a természet bánja!

Ezzel a címmel érhető el rövid összefoglaló kiadványunk, melyben a különféle technikai sportok hódolóinak mutatjuk be a Győr környéki területek természeti értékeit és az ezek megőrzésére vonatkozó szabályokat.

A szabályok hiányos ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól. Ennek érdekében jött létre egy együttműködés a győri Arrabona Motorsport Egyesülettel, hogy közös tájékoztatással hívjuk fel a figyelmet a természetes élőhelyeken történő motorozás káros hatásaira és az illegális sporttevékenység, járművel való közlekedés büntetéseire.

Nemcsak a jogszabályok tiltása miatt kockázatos kerülni a védett természeti területeket. A Győr környéki védett és Natura 2000 területek jelentős része ma is használt katonai lő- és gyakorlótér. Amellett, hogy e területeken a honvédség engedélye szükséges a belépéshez, a területen a gépjárművel történő közlekedés fokozottan életveszélyes, hiszen a több évszázados katonai használat következtében fel nem robbant lövedékek is találhatók a területen.

A technikai sportok hivatásos versenyzőinek és műkedvelő amatőrjeinek Győr környékén jelenleg a Pannonhalma Mx pályán van lehetőségük legálisan motorozásra. Az Arrabona Motorsport Egyesület és a terület felügyeletében illetékes szervezetek, hatóságok keresik a lehetőséget, hogy további motorozásra alkalmas területeket jelöljenek ki legális használatra.

Az Arrabona Motorsport Egyesülettel létrejött együttműködés keretében reméljük, minél több motoroshoz eljut a kiadványunk és a természetvédelmi terület megóvására vonatkozó információ. Ha a területhez kapcsolódó illegális tevékenységről szerez tudomást (sporttevékenység, szemétlerakás), kérjük, értesítse a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-t, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságot vagy a Rendőrséget!