• strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_page::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
  • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
  • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.

Sikeresen zárult a Kisalföldi Homokpuszta projekt első lakossági fóruma

2013.06.03.

Sikeresen zárult a Kisalföldi Homokpuszta projekt első lakossági fóruma 

2013. május 30-án a győri Móricz Zsigmond Általános Iskolában került megrendezésre a Kisalföldi Homokpuszta projekt első, sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fóruma.

Bár a projekt elsődleges célja a katonai használatú területek természetvédelmi célú helyreállítása és megőrzése, a teljes siker csak a nagyközönség bevonásával érhető el. Tekintettel arra, hogy a természetvédelmi területek a honvédségi használatú területeken túl nyúlnak, az ott található természeti értékek, védett fajok megóvása érdekében kulcsfontosságú a helyi szervezetek, illetve a lakosság bevonása már a projekt kezdetétől fogva.  

Mindamellett, hogy az elmúlt napokban tartott lakossági fórum kiváló alkalmat szolgáltatott a nagyközönség, a honvédség, illetve a természetvédelmi intézmények közti párbeszédre, az eseményen elhangzottak rámutattak egyben arra is, hogy a természeti környezetünk megóvása egy olyan közös cél, amelynek elérésért mindannyian felelősek vagyunk.  

 A lakosság mellett a találkozóra meghívott helyi vállalkozások, szervezetek és egyesületek is (pl. a Reflex Környezetvédelmi Egyesület) egyértelműen kifejezték támogatásukat és jövőbeni együttműködési szándékukat.  

 A lakossági fórum sikeressége a széleskörű médianyilvánosságból, a megjelent sajtóhírekből, televíziós és rádióinterjúkból is lemérhető:  

http://tv.gyorplusz.hu/cikk/ujra-elo-homokpuszta.html

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/katonai-teruleteket-rehabilitalnak-a-kisalfoldon-2192551

http://www.magyarhirlap.hu/rekultivaljak-a-volt-katonai-lotereket

http://frissvideok.hu/regionalis/275156-video-megujul-a-homokpuszta

http://www.erdojarok.hu/2013/06/02/katonai-teruletek-rehabilitacioja-indult-el-a-kisalfoldon/

http://www.pestiotthon.hu/h%C3%ADreink/374-ujra-a-termeszete-lesz-a-kisalfoldi-honvedsegi-loterep

http://mno.hu/belfold/igy-allitjak-vissza-a-kisalfold-elovilagat-1164170

http://hvg.hu/ingatlan/20130530_Ujra_a_termeszete_lesz_a_kisalfoldi_honve#rss

http://o2hir.hu/hirek/kozelet/18648

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/megkezdodott_a_kisalfoldi_homokpuszta_teruletenek_helyreallitasa/2335571/

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/lakossagi_forum_honvedelem_es_termeszetvedelem_a_kisalfoldon/2335288/?utm_source=rssfeed

http://gyor.hir24.hu/gyor/2013/05/30/katonai-lotereket-rehabilitalnak-a-kisalfoldon/~~fokusz

http://www.infogyor.hu/hir_olvas/permalink:katonai-teruletek-rehabilitacioja-indult-el-a-kisalfoldon-2013-05-31-102533/

http://www.kekduna.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=189859

http://propeller.hu/itthon/2710723-igy-allitjak-vissza-kisalfold-elovilagat

http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=212922:katonai-terueletek-rehabilitacioja-indult-el-a-kisalfoeldoen&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113

http://forestpress.hu/jie_hu/index.php?option=com_content&task=view&id=25784&Itemid=1