• strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_page::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
  • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
  • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.

Sikeresen zárult a Kisalföldi Homokpuszta projekt második lakossági fóruma

2014.11.10.

2014. november 6-án a győri Móricz Zsigmond Általános Iskola adott otthont a Kisalföldi Homokpuszta projekt második, sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fórumának.

Bár a projekt elsődleges célja a katonai használatú területek természetvédelmi célú helyreállítása és megőrzése, a teljes siker csak a nagyközönség bevonásával érhető el. Tekintettel arra, hogy a természetvédelmi területek a honvédségi használatú területeken túl nyúlnak, az ott található természeti értékek, védett fajok megóvása érdekében kulcsfontosságú a helyi szervezetek, illetve a lakosság bevonása már a projekt kezdetétől fogva.  

A rendezvény során a partnerek képviselői bemutatták az elmúlt időszak eredményeit. Beszámoltak többek között arról, hogy a rehabilitált katonai gyakorló területeken megjelent a fokozottan védett réti fülesbagoly vagy, hogy a világon először itt sikerült azonosítani egy ritka pókfaj nőstény példányát. Az erdőgazdálkodási akciók egyik kiemelkedő sikertörténete a már 100 hektárt is meghaladó, sikeres gyepvédelmet biztosító szürkemarha-legeltetés, amely egyben a térségben levő családi gazdaság támogatását is biztosítja.  

Az esemény sikeressége lemérhető a széleskörű médianyilvánosságból, a megjelent sajtóhírekből, televíziós és rádióinterjúkból, melyek összzesítve a Letöltések menüpont találhatók.