• strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_page::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin_display_attachment::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
  • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
  • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
  • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /home/keletibakony/public_html/kisalfoldilife.hu/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.

Kisalföldi Homokpuszta projekt

A projekt célja a kisalföldi meszes homokpuszta katonai használatú területeinek természetvédelmi célú helyreállítása és megőrzése. Az elmúlt években a természetvédelmi kutatásoknak köszönhetően részletes felmérések történtek. Mind a kutatások, mind az elkészült tervek egyértelművé tették, hogy a kisalföldi meszes homokpuszta élővilágának megőrzéséhez sürgős intézkedések szükségesek. Az intézkedések egy része végrehajtható a területen folyó gazdálkodás keretei között (pl. tájidegen fafajú erdők cseréje), de számos probléma csak egy átfogó természetvédelmi célú rekonstrukció keretében oldható meg. Ennek megoldására a Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Ügynöksége természetvédelmi pályázatot nyújtott be a LIFE+ programra.

Ezen belül a pályázat célja a győrszentiváni területen található és az 92/43/EGK Élőhelyvédelmi Irányelvben kiemelt jelentőségűként listázott meszes homokpuszta élőhelyek és fajok rehabilitációja és megőrzése. A projekt megtervezésére és kivitelezésére a Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Ügynöksége, a Fertő-Hanság Nemzeti Parki Igazgatósága, a HM Budapesti Erdőgazdasági Zrt. és az Aquaprofit Zrt. társulásával létrejött konzorcium jelentkezett.

A Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség arra törekszik, hogy a kiképzés, a gyakorlatok és egyéb, a honvédelemmel összefüggő feladatok végrehajtása során a környezet védelmére is figyelmet fordítson. 

Tartalom átvétel